Neol San © | All Rights Reserved

Naša istorija

Pomažemo porodicama od 1985. godine

Nebojša, Dragan i Peđa davne 1985. godine

Nebojša Petrović jedan je od pionira ovog posla u glavnom gradu Beogradu, i začetnik ideje da ovu izuzetno specifičnu delatnost mogu obavljati i privatna preduzeća. Još davne 1985. godine počeo je sa radom kao samostalni autoprevoznik umrlih osoba i prva je takva radnja registrovana na teritorije opštine Rakovica u Beogradu. Prepoznao je još tada da grad Beograd ima potrebu i za privatnim sektorom koji će, isto tako profesionalno, obavljati ovu delatnost.

Zajedno sa još dvojicom kolega, ponudio je na tržištu novi vid servisa, a predanim radom i vizionarskim idejama uspeli su da za kratko vreme steknu dobru reputaciju uz izuzetno visok nivo kvaliteta usluge.

Nedeljnik Svet Septembar 1985

Bili su odličan i pouzdan tim koji je pokazao porodicama da organizacija jednog veoma specifičnog čina može biti poverena i trećem licu koji će profesionalno, pažljivo i predano organizovati ispraćaj umesto njih. Postali su prepoznatljivi, kako u glavnom gradu tako i šire. Te iste godine u Nedeljnom magazinu Svet objavljen je veliki tekst o ovoj delatnosti gde su dobili prostor da objasne i približe široj javnosti njihovo poslovanje.

”Obavljamo prevoz pokojnika za unutrašnjost i inostranstvo, pogrebna oprema po najpovoljnijoj ceni, pogrebnu dokumentaciju pribavljamo besplatno. Hvala na poverenju. Non-stop„ – oglas ovakve sadržine se mesecima pojavljivao.

Neša, Dragan i Peđa, otišli su i još jedan korak unapred, iznajmili sobicu i uslužni telefon kod “majka Dude”, kako su je iz milošte zvali, koja je bila preteča modernih dispečerskih centara, primala je pozive, obaveštavala ih i slala na zadatke. Iako je prethodno imao dobar posao, kao vozač Finansijskog direktora Jugopetrola, tada moćne i jake kompanije, Nebojša Petrović je želeo promene i samostalnost, imao viziju. Upustio se u nove vode, tada nepoznate delatnosti i u godinama koje dolaze, izgradio jako, stabilno i uspešno privatno pogrebno preduzeće.

Čovek od ideja, uporan i preduzimljiv, Nebojša je želeo da i ovaj sektor uobliči i postavi na zdrave osnove i da pravila poslovanja podigne na najviši nivo. Kao bivši sportista bokser, znao je da se samo kroz red i disciplinu stiže do uspeha, a tako je i ceo život vaspitavao svoju porodicu. Svakom poslu prilazilo se na maksimalno profesionalan i odgovoran način, što je karakteristika koja je skoro tri decenije ostala sinonim za pogrebno preduzeće Neol-San.

Godine 2002. Nebojša je napravio još jedan pionirski potez. Osmislio je i inicirao osnivanje Udruženja privatnih poslodavaca pogrebnih usluga u kome je bio i prvi predsednik. Prikupljajući iskustva iz ovog specifičnog posla, želeo je da privatni pogrebnici budu profesionalno organizovani i da budu sektor koji će pružati isto tako kvalitetnu i dobru uslugu kao javno komunalno preduzeće, stalno naglašavajući da jedni drugima moraju biti podrška, a ne konkurencija. Znao je da standardi poslovanja moraju postojati i da moraju biti visoki. Prepoznao je probleme i nedostatke i bio je uporan da se to reguliše. Postavio je zdrave temelje rada i kasnije prepustio mlađim kolegama da nastave njegovim putem. Danas je Udruženje privatnih poslodavaca pogrebnih usluga dobro organizovano udruženje, sa velikim brojem članova koje je nastavilo borbu za poštovan položaj na tržištu.

Neol-san je uvek bio mala porodična pogrebna firma koju su jako predano vodili i čuvali Olivera i Nebojša Petrović. Olivera je uvek bila verni pratilac i podrška svim Nebojšinim inovacijama. Zajedno su se godinama razvijali i učili, trudili da unaprede posao u svakom segmentu. Vodili su računa o svojim saradnicima i poštovali radnika. Cela porodica Petrović je uvek zajedno radila. Njihovo četvoro dece su bili uvek uključeni u poslovanje, vodili računa i učestvovali u radu.

Znali su da samo sa složnom i jakom porodicom i odanim saradnicima mogu da opstanu dugi niz godina.

Posle 30 godina uspešnog rada, 2020. godine su prepustili vođenje posla njihovoj najstarijoj ćerki Zlati, a njegov unuk Janko biće treća generacija u porodici koja se bavi ovim specifičnim poslom.

Neol-San nastavlja istim putem – profesionalno, odgovorno, posvećeno…
Sa novim idejama i novom energijom, al i starim, dobro proverenim, načinom poslovanja…