Neol San © | All Rights Reserved

USLUGE POGREBNOG PREDUZEĆA NEOL-SAN BEOGRAD

Celokupna organizacija sahrane ili kremacije sa pratećom opremom, obezbeđenje grobnog mesta i termina ispraćaja.

Naš tim će Vam pomoći da organizujete sahranu ili kremaciju, obezbedićemo grobno mesto, ukoliko porodica nema svoje porodično postojeće mesto i utvrditi termin ispraćaja na nekom od gradskih ili lokalnih grobalja.

Možemo organizovati i ekshumaciju i prenos posmrtnih ostataka po želji porodice.

SAHRANE

Sahrane u Beogradu se obavljaju svakog dana, osim nedelje i prvog dana državnog praznika. Zakazivanje datuma i termina sahrane vrši se na osnovu Izvoda iz matične knjige umrlih koji pribavlja naše pogrebno preduzeće. Ukoliko porodica preminulog ne poseduje grobno mesto, dodeljuje se, prema teritoriji stanovanja, na korišćenje grobno mesto na sledećim beogradskim grobljima: Lešće, Zbeg, Orlovača, Nova Bežanija. Ukoliko porodica preminulog poseduje zakupljeno grobno mesto, pri zakazivanju sahrane nosilac prava korišćenja ili njegov najbliži srodnik daje našem agentu ovlašćenje, podnosi izjavu i potrebnu dokumentaciju o rodbinskim vezama ranije sahranjenih preminulih lica.

Ispraćaji za kremacije obavljaju se na Novom groblju, groblju Lešće, Orlovača i Zemun svakog dana, osim nedelje i prvog dana državnog praznika. Zahtev za kremiranje posmrtnih ostataka podnosi najbliži srodnik preminulog ili ovlašćeno lice, prilikom zakazivanja termina za ispraćaj. U specifičnim slučajevima zahtev za kremaciju mora biti overen i kod Javnog beleženika/Notara.

Smeštaj urne vrši se naknadno, minimum 7 dana od obavljenog ispraćaja za kremaciju. Urna se može položiti u postojeće grobno mesto, može se zakupiti rozarijum (4 mesta) ili kolumbarijum (2 mesta), a može se izvršiti i prosipanje pepela u Vrt sećanja na Novom groblju u Beogradu.

EKSHUMACIJA

Ekshumacije se obavljaju u periodu od 1. oktobra do 30. aprila. Obavezan rok počivanja posmrtnih ostataka u grobnom mestu je deset godina. Zahtev za ekshumaciju posmrtnih ostataka ili urne može podneti samo nosilac prava korišćenja grobnog mesta iz kojeg se prenos vrši, i izvršilac sahrane pokojnika čiji se posmrtni ostaci ekshumiraju uz dostavljanje podataka o drugom mestu počivanja i saglasnost nosioca prava korišćenja za to grobno mesto.

Ukoliko se ekshumirani posmrtni ostaci prenose van gradskih grobalja, potrebno je priložiti Potvrdu o posedovanju grobnog mesta za sahranu. Potvrdu izdaje nadležna ustanova u mestu u koje se prenos vrši.

Transportne usluge

Pogrebno preduzeće Neol-san više od 30 godina vrši prevoz u zemlji i inostranstvu specijalnim atestiranim pogrebnim vozilima. Takođe, imamo i dozvole za preuzimanje i prevoz pokojnika sa aerodroma, a možemo Vam obezbediti i mesto za pratioca. Vršimo i usluge obezbeđivanja dokumentacije o umrlom licu (Izvod iz matične knjige umrlih, međunarodni izvod umrlih i sprovodnica za prenos posmrtnih ostataka van gradskih grobalja).

Cvetni aranžmani za sahrane

U saradnji sa našim dugogodišnjim poslovnim partnerima pomoći ćemo Vam da se odlučite za pravi izbor cvetnih aranžmana, suza, venaca i buketa. Cvetni aranžmani mogu biti izrađeni od prirodnog ili svilenog cveća a naši saradnici će vam pomoći savetom i sugestijom da se odlučite za pravi izbor boje i vrstu cveća.

Takođe, u sklopu dogovorenog cvetnog aranžmana besplatno vršimo i dostavu na određeno groblje.

Verski obred

U dogovoru sa porodicom, kao i nadležnim parohijskim Sveštenikom, možemo obezbediti tradicionalni verski obred, kao i pripremiti kompletan prateći sadržaj za opelo (sveće sa maramicama, žito, vino, ulje, pogača, med…)
Prilikom dogovora oko verskog čina, preporučujemo i lični kontakt porodice sa parohijskim Sveštenikom, kako bi se precizno dogovorili svi detalji samog ispraćaja.

Čitulje

Zahvaljujući višedecenijskoj korektnoj saradnji, imamo potpisane ugovore o saradnji sa dnevnim novinama “Politika”, “Večernje Novosti” i “Danas”, tako da imamo mogućnost da direktno iz naše kancelarije šaljemo čitulje, obaveštenja za sahrane i pomene.
U našim prostorijama možete predati čitulje, pomene i sećanja za dnevne novine. Naše osoblje može vam pomoći i oko sastavljanja teksta kojim ćete se oprostiti od voljene osobe, kao i da izaberete pravi format.
Izrađujemo i štampamo umrlice (posmrtne plakate/parte).

Pogrebni orkestar/Hor

Možemo ponuditi porodici i angažovanje profesionalnog pogrebnog orkestra koji će pratiti ceo čin ispraćaja ili Hor za sahrane i opela koji će na dodatan način oplemeniti rastanak od vama drage osobe. Ispraćaj možete uveličati i angažovanjem pogrebnog orkestra koji će prigodnim programskim repertoarom ispratiti pokojnika. Možete iznajmiti ceo pogrebni orkestar ili samo određeni instrument. U pitanju su isključivo školovani profesionalni muzičari.Takođe, posebno preporučujemo usluge Hora, koji na jedinstven i nesvakidašnji način oplemeni sam čin poslednjeg ispraćaja od voljene osobe. Hor može da bude i pratnja samom verskom činu, kao asistencija Svešteniku, a u slučajevima kada nema verskog obreda, diskretno horsko pevanje dodaće posebnu dimenziju oproštaju od pokojnika. U dogovoru sa članovima hora mogu se dogovoriti i određene pesme po želji porodice.

Posluženje/Ketering

Porodica nas može angažovati i za servis posluženja na samom grobnom mestu, kao i za bilo koji drugi vid asistencije tokom samog čina sahrane ili kremacije.
Ukoliko želite da nakon završenog ispraćaja poslužite porodicu i prijatelje, to možete uraditi u miru vašeg doma ili u određenom restoranu sa preporukom i iskustvom u ovoj vrsti usluge.
Ponudićemo Vam isključivo dokazano profesionalni ketering servis koji će sigurno ispuniti sve Vaše zahteve, ili poseban restoran gde ćete moći u miru i prijatnom ambijentu posle ispraćaja provesti vreme sa svojom porodicom i prijateljima, podsećajući se lepih uspomena, a posluženje ćete prepustiti profesionalcima.

Kamenorezačke usluge

Naši pouzdani i dugogodišnji poslovni partneri mogu vam pomoći u pružanju kamenorezačkih usluga na svim grobljima u vidu izrade i montaže spomenika, klesanja slova i izrade fotografija.

Pravna pomoć

Pružićemo vam pomoć u regulisanju naknada pogrebnih troškova iz Civilnog i Vojnog penzionog fonda, ostvarivanja prava na porodičnu penziju, prava iz Boračkog fonda, naplate Polise životnog osiguranja i ostalih prava po smrti.

Posmrtni fond

U saradnji sa Osiguravajućim društvom Grawe osiguranje, možemo Vam preporučiti sistem osiguranja – program Grawe Horizont, koji je namenjen osobama koje imaju odgovornost prema sebi i svojim bližnjima, koji misle na finansijsku sigurnost svojih najmilijih u danima koji dolaze i koji su nekada pomislili da ostave bar neki minimum sredstava sa strane kako bi olakšali stresne trenutke i pomogli porodici.
Mešovito osiguranje za slučaj smrti i doživljenja s mogućnošću plaćanja pogrebnih troškova po tarifi Grawe Horizont.
Za slučaj smrti porodici korisnika osiguranja se isplaćuje ugovorena osigurana suma i do tada ostvarena dobit. Naši saradnici iz Grawe osiguranja uvek su raspoloženi za dodatne informacije.

Sećanje

NEOL-SAN FILMOVI I SLIKE ZA USPOMENU

U saradnji sa produkcijskom kućom Qmovie Production Motion picture & television možemo da Vam ponudimo izradu jedinstvenog i originalnog filma o Vašim voljenima.
Bilo da se film sastoji od fotografija ili da je u formi kratkog dokumentarnog filma, zauvek će čuvati sećanje na Vašeg bližnjeg.
Uz prigodnu muziku, serija fotografija će ispričati priču o jednom životu i svedočiti o ličnoj istoriji.
Ako želite da sačuvate od zaborava sećanje na svoje najmilije, i da budućim naraštajima pružite iskrenu i životnu sliku o njihovom pretku, pozovite nas.
Možemo Vam ponuditi kolažni film o preminulom ili dokumentarni film.

KOLAŽNI FILM

Predviđeno trajanje filma je do 4 minuta. Rezolucija Full HD (1920×1080).

Podrazumeva:
– Razgovor sa porodicom preminulog i istraživanje pre snimanja.
– Skeniranje odabranih fotografija preminulog i njihova obrada (do 35 fotografija).
– Montaža filma i animiranje sekvenci uz odabranu muziku.
– Finalizacija filma i rezanje filma na DVD i predaja diska klijentu.
– Eventualna prepravka filma nakon gledanja klijenta
(rok je 5 dana od prvog predavanja filma).

Svako produžavanje filma tj. povećavanje broja fotografija, podrazumeva povećanje osnovne cene. Povećanje će biti dogovoreno između klijenta i produkcije.
U cenu je uračunat i upload finalnog filma na sajt Youtube.com

DOKUMENTARNI FILM

Predviđeno trajanje filma je do 25 minuta. Rezolucija Full HD (1920×1080).

Podrazumeva:
– Razgovor sa porodicom preminulog, istraživanje pre snimanja, izbor i obilazak lokacija.
– Izlazak TV ekipe na teren (kameraman, tonac i reditelj) i snimanje u trajanju do 8 sati.
– Intervjui sa odabranim članovima porodice i prijateljima. Kasnije snimanje odabranih lokacija i predmeta koji su bili bitni za život preminulog.
– Skeniranje odabranih fotografija preminulog i njihova obrada
– Montaža filma i animiranje sekvenci uz odabranu muziku.
– Finalizacija filma i rezanje filma na DVD i predaja diska klijentu.
– Eventualna prepravka filma nakon gledanja klijenta
(rok je 5 dana od prvog predavanja filma).

Svako produžavanje filma podrazumeva povećanje osnovne cene. Povećanje će biti dogovoreno između klijenta i produkcije.